Alexandru Terzi-largeAm avut placerea sa imi cunosc coach-ul, pe Marian, inainte de a avea orice notiune legata de coaching, cu ce se mananca sau la ce mi-ar folosi direct in viata de zi cu zi. Fiind o persoana ce nu lasa lucrurile sa treaca neobservate pe langa el (balanta fiind, indecis din fire), au aparut si s-au adunat de-a lungul vremii multe intrebari cu privire la procesele si formele pe care mintea le foloseste in a-mi coordona reactiile la toti stimuli externi din viata de zi cu zi: in societate, la munca, in familie, in relatia cu sotia mea, cu prietenii mei si chiar cu cainele meu.

Indiscutabil, nu aveam raspuns la toate si nu pe toate le intelegeam pe deplin, de unde apar, de ce apar sub o anume forma, nu stiam cum sa imi folosesc emotiile si gandurile pentru a intelege, explica si coordona corect reactiile pe care le aveam. Dorinta ce o traiam, de a putea sa imi explic propriul mod de gandire, aparitia si controlul emotiilor si de a alege corect felul in care iau deciziile, mi-a adus curiozitatea de a cauta informatiile necesare pe calea coaching-ului, ceea m-a ajutat nu numai sa cunosc aceste explicatii, ci sa reusesc sa identific felul in care imi pot ordona si folosi mai efficient propriile atuuri si calitati.

Am apelat asadar la coaching in primul rand pentru a putea intelege si stapani propriile procese de gandire, propriile reactii si emotii si a le canaliza intr-un format favorabil propriilor mele interese precum si pentru a reusi sa imi ordonez prioritatile in viata, prioritati ce recunosc ca nu le puteam organiza sa aiba vre-un sens. Am inteles ca aveam nevoie de ajutor pentru a invata sa imi ordonez aceste prioritati si nevoia cea mai mare era in capacitatea de a-mi dezvolta jocul de poker si a urmari o cariera in acest sens, precum si a reusi sa imbin aceasta pasiune cu restul obligatiilor de zi cu zi.

Marian m-a impresionat prin calitatea informatiilor furnizate si felul personal in care a abordat fiecare explicatie pentru a ma ajuta sa inteleg si sa gasesc esenta ideilor generale de NLP in propriile procese de gandire, precum si prin implicarea sincera in intelegerea si analiza problemelor pe care le consideram la momentul respectiv dificil de identificat, catalogat si rezolvat cu success.

Cele cateva sedinte de coaching pentru mine au insemnat “lansarea unui satelit” pe orbita existentei mele, dezvoltandu-mi capacitatea de a privii din exterior, de a analiza dintr-o perspectiva mai larga ceea ce simt, gandesc si fac si de a intelege ca drumul existentei mele nu trebuie sa fie o autostrada de mare viteza pe care doresc sa o parcurg rapid pentru a ajunge la destinatie ci un drum serpuit de munte, pe malul oceanului, pe care sa invat sa il parcurg alaturi de toti cei care imi sunt dragi, atacând fiecare noua curba increderea cladita pe baza atentiei la detalii si a sigurantei ca cea ce simt si vreau si pot doar eu sa infaptuiesc.

Recomand coaching-ul tuturor celor care sunt constienti ca “cel mai important lucru in viata ta esti tu” pentru ca “TU” esti singura unealta pentru a face lumea din jurul tau asa cum ti-o doresti.

Alexandru Terzi, 33 ani

Share