1. Personalitatea este “filtrul” principal (carapacea) prin care omul percepe lumea şi pe el însuşi. Prin acest filtru, fiecare dintre noi ne exprimăm, ne apărăm, învăţăm, facem faţă trecutului şi anticipăm viitorul, ne bucurăm sau trăim. Personalitatea a luat naştere pentru a compensa nevoile specifice de dezvoltare care nu ne-au fost împlinite corespunzător, în special în copilărie. Astfel, personalitatea s-a dezvoltat în jurul zonelor din sufletul nostru care au fost lezate cel mai tare devenind puternică acolo unde noi suntem slabi.

PERSONALITATEA este un FILTRU, o CARAPACE a sufletului

  1. Personalitatea se manifestă (poate fi observată) prin com-portament (com-porţi, cum anume te porţi) adică prin gândurile pe care le ai, emoţiile pe care le trăieşti şi acţiunile pe care le faci. Cu alte cuvinte, în ce fel re-acţionezi la anumiţi stimuli interni sau externi.

PERSONALITATEA se manifestă prin COM-PORTAMENT

  1. Personalitatea este în cea mai mare parte o colecţie de re-acţii condiţionate, frici şi credinţe ne-conştiente.

PERSONALITATEA = RE-ACŢII AUTOMATE, FRICI ŞI CREDINŢE NE-CONŞTIENTE (99%)

 

  1. Personalitatea este factorul cel mai important care influenţează deciziile

PERSONALITATEA ia DECIZII (în 99% din cazuri)

  1. Scopul muncii de dezvoltare este oprirea re-acţiilor (repetarea unor acţiuni) automate, ne-conştiente, ale personalităţii noastre. Fără se ne cunoaştem tipul de personalitate nu ne vom putea dezvolta deoarece nu vom fi conştienţi de aceste re-acţii. Ştiind ce tip de personalitate avem vom descopri felul în care percem lumea, alegerile pe care le facem, valorile la care ţinem, cum reacţionăm la cei din jur, cum răspundem la stress, care sunt tiparele (şabloanele) şi motivaţiile după care am trăit până acum. Tipul de personalitate va deveni rapid o parte a imaginii de sine şi ne va stimula în sensul dezvoltării noastre.

DEZVOLTARE (Pasul 1) = CONŞTIENTIZAREA RE-ACŢIILOR AUTOMATE

  1. Cu cât vedem mai clar aceste re-acţii automate, mecanice, obişnuinţe ale personalităţii noastre, cu atât o să ne IDentificăm mai puţin cu ele, căpătând o mai mare libertate interioară de a alege alt tip de răspuns, unul conştient adecvat realităţii de AICI şi ACUM (e-liberare).

DEZVOLTARE (Pasul 2) = OPRIREA RE-ACŢIILOR AUTOMATE

Share

 

Cum ți s-a părut ce ai citit?