Este o întrebare la care am găsit unele dintre cele mai bune răspunsuri în cartea ”Know, Can, Do” scrisă de Paul Mayer și Ken Blanchard. Ai mai jos ce am învățat eu de la cei doi autori. Sper să te ajue și pe tine!

Care sunt cele 3 mari motive pentru nereușita schimbării comportamentului uman?

Oamenii au tendința de a petrece mai mult timp acumulând informații noi decât a dezvolta strategii de folosire în viața de zi cu zi a informațiilor dobândite. Oricine citește o carte este încântat de adevărurile și mesajele conținute în ea. Cu toate acestea însă foarte puțini pun în practică ceea ce au citit sau își schimbă atitudinile, obiceiurile și comportamentul.

Acest lucru se întâmplă deoarece comportamentul uman nu se poate schimba numai din afară, el se schimbă numai dinăuntrul ființei, atât din minte cât și din inimă.

Exista trei cauze principale pentru care oamenii nu pun în practica ceea ce au învățat si știu deja:

 

  • Prima cauza  este multitudinea de informații pe care încearcă sa le acumuleze (information overload).
  • A doua cauza este modul de gândire negativ sau fenomenul de filtrare negativa a informațiilor. De fiecare data când încearcă sa invite ceva pozitiv, chiar și despre ei înșiși, oamenii ignora informația sau o privesc cu scepticism. Fenomenul de filtrare negativa a informatiilor si gandirea negativa submineaza motivatia de a folosi ceea ce stii ca trebuie facut.
  • A treia cauza este lipsa unui plan de urmărire îndeaproape a progreslor.  Aceasta cauza este una dintre cele mai greu de inlaturat deoarece schimbarea obiceiurilor si a comportamentului necesita un real si concentrat efort.  Oamenii nu stiu cum sa-si urmareasca bunele intentii si de aceea nu pot renunta la obiceiurile proaste pe care le-au dobandit de-a lungul timpului.
Cheia de a reuși în ceea ce iți propui este: repetiția, repetiția, repetiția. Repetiția este veriga lipsa intre ceea ce oamenii știu și ceea ce oamenii fac.

× Salut! Cum pot să te ajut?