Laurentiu Copacel-largePovestea-i lunga, asa ca o sa-ti spun doar o mica parte din experienta pe care am trait-o cand am apelat la coaching.

Cand m-am reintalnit cu Marian dupa o pauza de cativa ani si l-am auzit vorbind despre coaching, l-am privit sceptic si curios in acelasi timp.

Eu cautam de ceva timp sa fac cateva schimbari unele mai mari, altele mai mici si nu reuseam sub nici o forma sa ma decid. Era si mai frustrant ca nu stiam cum sa stiu, cum sa aflu. Ma simteam ca intr-un vis din care nu pot sa ma trezesc. Insa dorinta de a ma cunoaste mai bine era mai mare decat rusinea de a spune niste lucruri unui alt om sau decat teama de a afla dedesubturile, mai ales alea negre.

Hotararea am luat-o cand am aflat ca omul cu care vorbesti, coach-ul, e doar insotitor si tu esti cel care decizi incotro vrei sa mergi, sa explorezi. Facand coaching am descoperit care sunt mecanismele care ma ajuta sa functionez si cele care ma limiteaza si cel mai interesant era ca in tot acest timp, eu eram cel care spuneam cuvintele, afirmatiile.

Eram ca intr-un simulator de avion, in fiecare clipa m-am simitit in control, eu eram singurul care decide cat de jos sau sus, cat de incet sau repede ma misc, senzatia era ca puteam sa zbor singur. In nici o clipa nu m-am simtit obligat sau rusinat sa spun un lucru in care credeam sau nu credeam, iar coach-ul era mansa.

Partea frumoasa e ca ceea ce descoperi despre tine e relevant doar pentru tine si oricat de vulerabil te simti inainte, in secunda urmatoare descoperirii te simti usurat, impacat, linistit ca pot sa fii tu insuti si redescoperi placerea de a trai. Si decizia e a ta – ce faci cu ce-ai aflat, ce insemnatate le dai, si daca sau ce ai de gand sa faci ceva mai departe.

Eu am vrut sa aflu de ce si mai ales cum fac ceea ce fac. Am descoperit cateva din butoanele pe care apas si acum mi-e mai usor sa iau anumite decizii. Dar ceea mi se pare cel mai benefic si impresionant din tot acest process este ca poti sa-i ajuti si mai mult pe cei de langa tine si mai ales pe cei la care tii. Si azi pun mai multe intrebari, fiindca pentru mine e mai important ca omul sa realizeze ce simte, prin ce trece si sa ia singur decizia, dacat sa faca ce cred eu ca ar trebui sa faca.

Lui Marian i se potriveste foarte bine meserie asta, fiindca are o calitate impresionanta de a-ti transmite puterea pe care o are si pare ca o face foarte usor, foarte natural si este cel mai important lucru de care ai nevoie. Si asta vine din cladura, inteligenta, umorul pe care le are si suportul familiei si prietenilor de care e inconjurat. E omul care care mi-a aratat, prin puterea exemplului personal, ca poti sa faci lucrurile bine, nu numai ca stia teoria, dar o si punea in practica.

In final totul se rezuma la alegerile pe care le faci, asa ca daca vrei sa iti rezolvi problema si vrei sa faci ceva in sensul asta dar nu stii cum, sunt convins ca Marian te poate ajuta sa gasesti raspunsul, asa cum m-a ajutat pe mine.

Eu am vrut sa-ti descriu prin ce am trecut, ce am simtit, daca ai nelamuriri sau intrebari, cu cea mai mare placere, adresa mea de mail este laur.copacel@gmail.com. Sper sa iti fie de folos, iar tie – draga Marian – iti multumesc ca mi-ai dat ocazia sau aflu cum sa zbor singur si sa scriu despre lucrurile astea!

Laurentiu Copacel, 34 ani

Service Manager, Huawei Luxemburg
 
Share