Când mă gândesc că a trecut mai bine de un an de când am apelat la serviciile de coaching …nu îmi vine să cred.

Îmi amintesc ca Florentina vorbea de sesiunile ei de coaching în vacanta din Zanzibar și eu mă gândeam ce interesant trebuie sa fie. Și uite ca în scurt timp după acea vacanță a trebuit sa iau niște decizii ce mi-au schimbat viața. Cred că nimic nu se întâmplă la „întâmplare” și așa le-a potrivit Dumnezeu de bine că am început sesiunile cu tine.

Cu toate că timpul trece repede, pot spune că azi sunt o persoana diferită față de persoana care am fost când am început. Chiar cred că sunt o persoana mai bună, mai calmă, mai sigură pe mine (a fost foarte folositor acel video … din când în când îl mai ascult, cu ochii închiși), mai răbdătoare, mai dispusă să ascult și apoi să critic/să răspund/să îmi spun opinia mea.

Am înțeles că nu totul poate fi alb sau negru, că nu toți oameni sunt ca mine, că e bine că suntem diferiți, că e bine să ascult și apoi totuși sa iau decizii cu mintea/puterea mea. De altfel, te-am contactat atunci pentru că voiam opinia unui străin … specializat. Ei uite că în scurt timp nu mi-ai mai fost străin! Și încă îți mulțumesc din suflet pentru ca ai răspuns la telefon atunci când am avut nevoie … chiar în afara sesiunilor programate … chiar dacă conduceai și te grăbeai la o întâlnire. A fost mult mai bine după ce am discutat. Mintea mi-a fost mai limpede. Da, asta pot spune cu siguranță: tu ajuți oameni sa își clarifice gândurile. Pare a fi ușor …dar nu e ușor deloc. În cazul meu, pentru a lua decizia de a-mi schimba jobul și implicit viața …mi-a luat aproape un an. Poate nu e mult. Dar nu e nici puțin. Multe s-au întâmplat într-un an!!! M-ai îndrumat cu întrebări … iar răspunsurile și deciziile le-am găsit și luat eu!

Scopul sesiunilor a fost depășit de rezultatul efectiv. Trebuia să decid dacă să părăsesc o țară care nu era țara mea de origine dar în care trăisem 7 ani și sa o iau de la capăt într-o țară musulmana în celălalt capăt de lume, cum ar zice tata meu. Totul la vârsta de aproape 30 de ani – nu mai eram chiar tânără, eram deja de mult cu picioarele pe Pământ. Trebuia să decid daca las un job de Business Analyst într-o companie multinațională pentru o poziție de Product Development Senior Specialist într-o companie guvernamentala … cu un salariu de 3 ori mai mare. Ai zice ca e floare la ureche, nu? Ei bine … nu e chiar așa. Fiind de profesie Business Analyst … le-am analizat pe toate părțile : poziția, companiile, colegii, țara, viața personala și … pe mine însumi înainte de toate! Scopul final al sesiunilor era sa aleg ceea ce mă va face fericită. ȘI AM ALES BINE!!!

Acum sunt foarte mulțumită cu noua poziție, cu noua viată, cu noile țeluri, planuri, prieteni și liniștită pe plan personal. Știi Marian, ti-am spus că ai fost așa … ca un înger trimis pe Pământ să mă îndrumi!

Sunt sigură că ai aplicat cu mine ceva tehnici de coaching foarte … cu efect,  deoarece după fiecare sesiune ceva nou și bun se întâmpla. E satisfăcător acum să văd că oamenii au încredere în mine, în skills – urile mele. Și acum știu să mă bucur sufletește pentru acest succes. Îmi amintesc că m-ai învățat că comunicarea este cea mai buna soluție în tot și … așa este! Acum încerc să vorbesc cu oameni, să-i ascult, să îi înțeleg, să le zâmbesc, să îmi spun opinia mea … dar nu în modul categoric ca în trecut.

Tu știi să ai grijă ca oamenii sa devina încrezători, puternici și senini. Te-am rugat să-ți găsești timp pentru o prietena românca din Londra. După câteva sesiuni mi-a spus ca își va schimba poziția în jobul de vis de care îmi vorbea de ani de zile! Este incredibil dar adevărat!

Tu faci ca lucrurile care oamenii le gândesc, le doresc, să se întâmple. M-am bucurat foarte mult sa aud ca sesiunile merg strună și cu prietena mea. Și uite … și cu ea ai avut „feeling”. Deci cu siguranță ai calități profesionale. Și foarte important, ai puterea de a te conecta cu oamenii și ai puterea de ai face sa se simtă puternici. Să știi ca nu e puțin lucru acesta. Tu știi ca am încercat sa lucrez și cu alți specialiști, însă nu a fost conectare și așa a vrut Dumnezeu sa mi te aducă în cale, la momentul potrivit.

Să fii sănătos și sa fii mândru de tine ca ai mai adăugat la lista ta un om care te stimează și care te va tine la curent cu noutățile!

Cu liniște în suflet,

Nicoleta Lupulescu, 30 ani