”Misiunea Lidershipului este să creeze mai mulți lideri, nu mai mulți adepți” – Ralph Nader. Eu cred cu tărie că și misiunea Coachingului este aceeași

Petra Vieru-largeAm aflat de Marian de la o prietena de suflet ce a inteles ca mi-ar prinde bine sa mi se explice cu rabdare cum functioneaza in linii mari doi oameni atunci cand interactioneaza.

Prima intalnire cu Marian a decurs cum ma asteptam, adica excelent :). Am intalnit un om pregatit, rabdator si calm prin care transpare dorinta de a te cunoaste si care este atent la toate semnalele transmise. Practic, am simtit cum a captat atat mesajul cuvintelor, cat si expresii faciale, intonatii, posturi ale corpului, cu alte cuvinte, intreaga comunicare, verbala si non-verbala. Suma acestor semnale i-au indicat in linii mari, fara sa realizez, provocarile ulterioare, multe necunoscute mie in mod constient.

De la obiectivul meu initial, acela de a intelege cum sa gestionez un conflict de orice natura, am ajuns sa lucram impreuna la puncte-cheie, puncte nesanatoase sau prea putin dezvoltate pentru a fi fericita si confortabila cu mine. In urma unor momente de intriga, surpriza, intrebari dificile, am primit multe informatii interesante, bine argumentate si documentate, atat verbal cat si sub forma grafica, astfel pasii se legau si aveau sens.

In urma a 5-6 intâlniri cu Marian,  am reusit sa ma privesc cu ochi mai putin critici, sa comunic mai mult si mai clar nevoile, asteptarile si aprecierile mele celorlalti si sa am notiuni de baza ale genezei conflictelor, mecanismul de rezolvare, sa inteleg ca dintr-un conflict bine gestionat reies multe lucruri bune.

Am avut surpriza ca efectele discutiilor cu Marian sa se vada instantaneu si in ochii celor din jurul meu. Am fost apreciata de familie pentru faptul ca vorbesc mai mult si mai clar despre nevoile mele, iar parerile proprii sunt mai bine fundamentate si argumentate, in conformitate cu ce simt. Am inteles in ce zone functionez nesanatos si ma straduiesc sa aplic ce am descoperit. Ma feresc mai rar de conflicte si cateodata reusesc sa le rezolv intr-un mod benefic pentru mine si interlocutor. Pot spune ca am uneltele necesare pentru a-mi indeplini obiectivul, si prin practica ma pot perfectiona.

Recomand sedintele cu Marian celor care sunt pregatiti sa faca fata propriilor provocari, celor care sunt deschisi si isi doresc isi faca viata mai frumoasa si mai usor de trait!

Va doresc sa fiţi învingători, nu învinşi curajoşi! 🙂

Petra Vieru, 26 ani

Share